Окончателно е затворен пътят към депото за отпадъци в местността „Бабенец”

Мисия

31-10-2016, 16:54

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На нарушителите се налага глоба от 300 до 1000 лв. и от 1400 до 4000 лв.

От днес Община Горна Оряховица окончателно затвори пътя към депото за отпадъци в местността „Бабенец”. Сметището е закрито със заповед на РИОСВ от 30.09.2016 г. Всички отпадъци от селищата на общината вече се извозват до Регионалната система за управление на отпадъците в Шереметя. Системата няма клетка за депониране на строителни отпадъци. Те могат да се извозват на площадката „Кънстракшън Уест” ООД в Горна Оряховица. Заявки за контейнери за строителни отпадъци могат да се подават на телефон 0988 801321.

Негодни за употреба батерии и акумулатори, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, както и излезли от употреба гуми могат да се предават на площадката на „ТРАНСИНС”, която се намира в кв. Калтинец. Излезли от употреба моторни превозни средства могат да се предават на площадката на „Максима 2008” ЕООД, която се намира в Поликраище – в бившия арматурен двор на селото. Разделно събрани отпадъци от домакинствата, в т.ч. едрогабаритни отпадъци, опасни отпадъци и др. могат да се предават на площадката на „Крис – Р” ЕООД, която се намира в Горна Оряховица на ул.”Антон Страшимиров” №61 и на площадката на „Максима 2008” ЕООД в Поликраище.

Фирмите, които генерират производствени неопасни отпадъци могат да ги депонират на Регионална система за управление на отпадъците, която се намира в Шереметя, след сключване на договор с Община Горна Оряховица и заплащане на определената такса от Общинския съвет.

При неспазване на условията за разделно събиране на отпадъци и изхвърлянето им на нерегламентирани места на нарушителите се налага глоба от 300 до 1000 лв. за физически лица и от 1400 до 4000 лв. за юридически лица и еднолични търговци, съгласно Закона за управление на отпадъците и Наредба за управление на отпадъците на територията на община Горна Оряховица.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов