Емил Андреев представя новия си роман във Велико Търново

Велико Търново Лайф

01-11-2016, 09:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Премиерата на романа се състоя в София

Велико Търново е част от литературното турне на Емил Андреев, който ще представи новия си роман „Нашата книга”, на 3 ноември от 18:00ч. в книжарница „Хермес”. По-рано през деня Емил Андреев ще се срещне със студенти филолози във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. 
Премиерата на романа се състоя в София, на 20 октомври. В препълнената 7-ма зала на НДК откъси от романа четоха актьорите Юлиан Вергов и Ана Пападопулу. За книгата говори и преподавателят от ВТУ проф. Иван Станков, според когото „Емил Андреев е последният български писател, който може да разказва чудеса, без да лъже.” 
На фона на интригуващ сюжет, в „Нашата книга” са разгледани много от проблемите, които разтърсват съвременното общество: 
”В повествованието на романа стои гротеската, така пише и на самата корица – „роман -гротеска”. Действието започва в 12:00ч. на 12.12.2012г., тоест самото начало подсказва какъв ще е наративът. Книгата е увлекателна, става въпрос за много типични неща, които се случват в нашето общество. Има едно убийство, но има и много любов. В името на любовта единият от героите се изправя пред дилемата дали да убие. Книгата е занимателна, с неочакван край.”, сподели за Общинското радио писателят Емил Андреев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов