Даниел Панов : Благодаря на всички, които пазят жив българския дух!

Мисия

01-11-2016, 08:17

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Уважаеми граждани на Община Велико Търново,

Денят на народните будители е общобългарски празник, на който  отдаваме почит пред  делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на националния дух, на общият ни стремеж към образование, книжовност и духовност, пред строителите н българската държавност.

Преди век нашите славни и достойни предци въвеждат в общобългарският празничен календар Денят на народните будители, заради потребността на народ ни да бъде почетена паметта, делото и приносите на всички, които изграждаха и отстояваха българската идентичност през вековете.

Днес, всички ние, съвременните великотърновци и българи, имаме удоволствието, но и отговорността не просто да честваме Деня на народните будители, но и да пазим и отстояваме ценностите, които ни правят горди и достойни наследници на народ със свой значим принос в общото европейско културно и духовно пространство.

Благодаря на всички, които с ежедневният си труд и постижения поддържат живи българската идентичност и дух.

Благодаря на дейците на културата, изкуствата, образованието, науките и духовността, които дават и днес своят принос за това Велико Търново да бъде градът, който свято пази сърцето и душата на България.

Честит Ден на народните будители!

Даниел Панов

Председател на УС на НСОРБ

Кмет на Община Велико Търново



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов