Театралите от Долна Оряховица с награда от национален фестивал

Животът

01-11-2016, 12:55

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Самодейците бяха номинирани за най-добър спектакъл

С награда за поддържаща женска роля и с номинация за най-добър спектакъл се върнаха от Националния фестивал „Театър без граници” актьорите от читалище „Христо Козлев 1883” в Долна Оряховица. Домакин на фестивала, проведен за пети път, бе Читалище-паметник „Отец Паисий 1859” в Самоков.
На самоковска сцена театралите от Долна Оряховица се представиха с пиесата „Глупаци” от Нийл Саймън, режисирана от Стефка Петрова. Влизането в образа на Леня Зубритски донесе на Йорданка Тихчева отличието за най-добра поддържаща женска роля.
Във фестивала участваха 17 състава от различни точки от страната – София, Асеновград, Кортен, Стрелча, Ябланица, Етрополе, Чирпан, Левски, Долна Оряховица, Казанлък, Гълъбово, Велинград, Козлодуй, Белоградчик, Костинброд, Лом. Представянето им бе оценявано от жури с председател Добрина Гецова и членове Юрий Ангелов и Юлиян Балхуров.
Благодарим на Мария Ламбова, която в последния момент трябваше да замени артист и само за четири репетиции се представи блестящо в ролята на София. Благодарим на скъпата ни режисьорка Стефка Петрова, артист от МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново, която с много труд, всеотдайност и обич работи с нас, коментираха от трупата в Долна Оряховица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов