Кметът на Велико Търново Даниел Панов приветства младите учители

Мисия

01-11-2016, 16:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

233 млн.лв. повече за образование са отделени в бюджета за 2017 г.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов приветства над 70 млади учители, които като педагози за първи път са прекрачили прага на училищата на територията на старопрестолния град и населените места от общината през тази учебна година. Това стана по време на тържество на новопостъпилите учители, провело се в Регионалното управление на образованието по случай Деня на народните будители – 1 ноември.

„Ролята на кметовете на всички 265 общини в България е, както да подобряваме образователната инфраструктура, така и да мислим за вашето бъдеще. Имаме идея преквалификацията на младите учители да започва с определени стимули. Не случайно в следващия бюджет правителството е предвидило увеличение на средствата за образованието с повече от 223 милиона лева”, подчерта Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините.

Кметът на Велико Търново пожела на преподавателите здраве, упоритост в нелеката професия и да възпитават в българщина бъдещите поколения. Заедно с началника на Регионалното управление по образованието инж. Розалия Личева Даниел Панов връчи грамоти на младите педагози.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)