Триумф на състезателите от „Зоки” на първата балканска танцова олимпиада в Белград

Спорт

02-11-2016, 08:15

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тече подготовката за спартакиадата „Търновска царица”

Пореден успех завоюваха танцьорите от спортен клуб „Зоки”-Велико Търново на провелата се от 28 до 31 октомври Първа балканска танцова олимпиада в сръбската столица Белград. Това е квалификация за Световната танцова Олимпиада в Москва през 2017 година. В танцовата надпревара се включиха над 1000 състезатели от Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония и България, като в съдийския състав имаше преставители на Русия, Сърбия, България и Великобритания. За отличното си представяне целият клуб е поканен да представи България в Русия, като на три от състезателките на клуба, които бяха с най-висок рейтинг на шампионата в Сърбия, ще се поемат всички разходи и такси участие, съобщи ръководителят на клуба Зорица Радловска. Това са Камелия Къндева, която се състезава   в Белград с 18 танца, от които всички са на първо място, Гала Захариева с 13 танца и всички класирани на първо място, и Мила Ангелова, представила се с 11 танца – 9 на първо място и 2 на второ.
Клубът се състезава с 90 танца и спечели 59 първи, 19 втори и 11 трети места, като всички 15 групови танца, представени от  „Зоки” в различните възрасти и стилове, са на първо място.
За състезателите на Великотърновския клуб предстои подготовка за Петото издание на  Балканска танцова Спартакиада за Купа „Търновска царица” 2016, която ще премине под патронажа на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов и е организирана от Българската федерация по спортни танцови дисциплини, Сдружение за изкуства, спорт и образование „ЕРА-3000” с подкрепата на Община Велико Търново и домакин – СК „Зоки” - Велико Търново.
Спартакиадата  ще се проведе в ДКС „Васил Левски”, гр. Велико Търново на 18, 19 и 20 ноември 2016 г., като заявки за участие до момента са подали над 1 200 танцьори от клубове от София, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Горна Оряховица, Силистра, Добрич, Русе, Хасково, Белослав, Шумен, Разград и др. Мероприятието е включено в културния календар на Министерството на културата и в Културния календар на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)