Великотърновска ученичка финалист в конкурса „1000 стипендии”

Мисия

03-11-2016, 09:36

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Есе на тема "Каква полза за човек, ако спечели целия свят, а загуби душата си" я води до финала

Дванайсетокласничката  Йорданка Петрова от специалност „Туристическа анимация” в Гимназия по туризъм във Велико Търново е сред  финалистите в националния ученически конкурс  „1000 стипендии”

Йорданка, която е част от училищния  клуб по дебати, спечели вниманието на журито с есето си на тема "Каква полза за човек, ако спечели целия свят, а загуби душата си". Търновката е носител на поощрителна стипендия на фондация „Комунитас,  кредит за книги на стойност 200 лв.  и  право на достъп до виртуалната зона „Общество 1000 стипендии”. За представянето си ученичката се подготвя в училищния клуб по дебати. Твърди, че дебатът е начин човек да се развива като личност и професионалист. Освен, че дават  поле за изява, дебатите са средство човек да разбира, че и неговото мнение има значение.

Проектът "1000 стипендии" е национален конкурс, в който под формата на есе  учениците  представят  знания  и споделят разсъжденията си по любим предмет.

Проектът е със социално-образователна насоченост и цели да  създаде условия за социална мобилност, което най-ефективно може да стане чрез образованието.

Фондация „Комунитас“ осигурява годишна стипендия, която се състои от финансова част, достъп до професионални консултации и кредит за книги. Конкурс "1000 стипендии" се провежда в два етапа в края на м. юли  и втори - през месеците септември и октомври.  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов