Спортен празник „Не на агресията!” в Елена

Спорт

05-11-2016, 13:36

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата на общината се провежда за четвърта поредна година

За четвърта поредна година по инициатива на Община Елена и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в град Елена бе организиран детски спортен празник под надслов „Не на агресията!“.

В парк „Калето“ се събраха над 200 деца от петте училища в общината, които в приятелско съревнование премериха сили в  специално подготвени за тях състезания. Децата бяха разделени в две възрастови групи, а всяко училище бе сформирало отбори.

Празникът премина в няколко етапа, в които децата се надпреварваха. Най-интересно бе щафетното бягане при големите, където преди предаването на щафетата на всеки следващ пост, състезателите трябваше да преминат през определени изпитания и да решат различни задачи – стрелба с дартс,  прескачане на препятствия, събиране на разпръснати по трасето различни думички, които да сглобят и получат точно определено изречение, гарантиращо им  продължаване напред в състезанието, откриване на съкровища по карта, скачане с чували и други.

Накрая на спортния празник и малко преди награждаването на победителите се проведе и беседа с младите хора за агресията между подрастващите и методите за превенция, в която учениците взеха активно участие.

След края на оспорваното съревнование, първо място в групата на децата от първи до четвърти клас спечелиха възпитаниците на Основно училище „Отец Паисий“ с. Майско, а при големите първенци станаха ученици от СУ „Иван Момчилов“ в гр. Елена.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)