Хандбалният „Локомотив” поведе в първенството на М-19

Спорт

06-11-2016, 10:10

Снимка:

БФХ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Три победи записаха железничарите

Горнооряховският „Локомотив” е едноличен лидер в класирането на М-19 в зона „Мизия” след изиграването на първия турнир от първенството в Българене. Три победи, едната служебна, записаха в актива си железничарите. Началото на новия сезон срещу „Осъм” (Ловеч) беше трудно. Ловчанлии успяха да поведат и запазиха предимство в резултата до почивката, дошла при  5:6. През второто полувреме обаче „Локомотив” постепенно набра скорост и обърна резултата до крайното 13:11.
Вторият мач срещу домакините от „Левски” започна ударно за момчетата от Горна Оряховица, които набързо поведоха с четири гола. Това доведе до успокояване и грешки в отбрана. Последваха две отстранявания за по две минути на играчи на „Локомотив”. От числовото превъзходство се възползваха домакините, които успяха да обърнат резултата. Сирената за край на полувремето прозвуча при 11:13. Второто полувреме беше изпълнено с много обрати в играта на двата отбора и в резултата. В крайна сметка минута преди края „Локо” водеше с два гола. Домакините успяха да върнат един за крайното 24:23.
Хандбалистите на „Чардафон” (Габрово) не се явиха и загубиха служебно с 10:0.
По-рано през седмицата в своите първенства стартираха и децата на „Локо”.Момчета М-10 победиха „Етър” с 10:6,а по големите М-11 записаха две загуби -от „Раховец” и „Етър”, и една победа над „Чардафон”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)