Организират семинар на тема „Заедно срещу трафика на хора“

Мисия

08-11-2016, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Участват над 100 представители на институции и неправителствени организации

Обучителен семинар на тема: „Заедно срещу трафика на хора“ ще се проведе на 9-ти ноември (сряда), от 9.00 ч в Интерхотел В.Търново.

Събитието е организирано от Фондация „Кампания А21“  съвместно с Местната комисия за борба с трафика на хора и е част от поредицата проведени такива и в други градове на територията на страната. В рамките на семинара ще бъдат представени последните статистики за проблема, най-новите подходи при идентификацията и работата с жертви на трафик, както и превенция чрез образование и образователните програми, които ще са сред ключовите теми на семинара.

За участие в семинара са поканени над 100 души, представители на образователната и социална сфера, НПО, представители на Великотърновска районна прокуратура, Областната дирекция на МВР, ТД „Национална сигурност”, ТЗ „Борба с организираната престъпност” и др. Водещи лектори на семинара са експерти от Фондация „Кампания А21” - Международна неправителствена организация, работеща в сферата на борбата с трафика на хора.

Целта е чрез осъществяване на инициативата за пореден път да се насочи общественото внимание към проблема „трафик на хора“, както и към усилията в борбата с робството на XXI в. Затова присъствието на експерти от различни институции и организации на местно ниво е от съществена значимост. Опитът през годините показва, че партньорството и междуинституционалното сътрудничество са предпоставка и задължително условие за по-ефективната работа, както по отношение на превенция, така и по отношение на закрилата и подкрепата на жертвите на трафик.

       



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов