199 са се изследвали за СПИН през октомври в РЗИ

Животът

08-11-2016, 12:44

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-много са били болните от варицела, регистрирана е една трансмисивна инфекция

158 случая на остри заразни заболявания са регистрирани през октомври във Великотърновска област, като най – висок е относителният дял на варицелата. Шарката е повалила 91 жители на областта, като най-много са от Велико Търново и Павликени, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.
Регистрираните въздушно-капкови инфекции през м. октомври 2016 г. са 106, чревните инфекции са 51. В сравнение, през м. септември 2016 г. са регистрирани 123 случая на чревни инфекции. Има регистриран един случай на трансмисивна инфекция, която се причинява от кърлежи или комари, като пациентът е от Лясковец. Също там един човек се разболял от хепатит С. седем са случаите на туберкулоза през октомври, 8 – на скарлатина.
През изминалия месец са извършени 82 проверки по противоепидемичния режим. За констатирани пропуски в противоепидемичната дейност са издадени 12 предписания.
Във връзка с мерките за ограничаване на пасивното тютюнопушене са извършени 79 проверки в контролираните обекти.
В кабинета по безплатно и анонимно консултиране за СПИН през м. октомври са консултирани и изследвани общо 199 лица. От тях 103 мъже и 96 жени, на възраст от 16 до 64 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов