Приемат номинации за спортист на годината на Велико Търново - velikotarnovo.utre.bg

Приемат номинации за спортист на годината на Велико Търново

08 ноември 2016, 15:46 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Срокът е до края на ноември

До края на месеца /30 ноември/ в Община Велико Търново ще се приемат номинации за спортист на годината на старопрестолния град. С право да бъдат кандидатирани са всички състезатели от спортните клубове на територията на общината.

Три са определените категории: „Спортист на годината” (мъже и жени), „Спортист на годината” (юноши и девойки) и „Треньор на годината”, като за последната трябва да бъдат посочени успехите и мотивите за съответната номинация.

Според правилата в статута за 2016 година наградените ще бъдат разпределени по следния начин: в категория мъже и жени - 7 спортисти, при юноши и девойки - 7 състезатели, а треньорът на годината ще е един.

Представителите на спортните клубове трябва да адресират предложенията си до кмета Даниел Панов и да ги внесат в Общината. Ако се докаже, че даден спортен клуб е подал некоректна информация, номинациите му ще отпадат от анкетните карти.

Предложенията ще бъдат обобщени и подготвени в анкетен вид за гласуване. За трите категории вотът ще продължи до 10 декември. Право на глас ще имат представители на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта при Великотърновския общински съвет, по един журналист от местните медии, както и спортните експерти в общинската администрация.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета