Жителите и гостите на Овча могила вече могат да ползват услугите на банкомат

Мисия

10-11-2016, 10:15

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Устройството ще улесни и посетителите на Специализираната болница в селото

От днес жителите на Овча могила, както и всички посетители и гости на селото могат да ползват услугите на банкомат. Устройството за теглене на пари е монтирано на входа на Специализираната болница за рехабилитация.

Събитието бе отбелязано със символично прерязване на лента от кмета на селото Нели Великова и кмета на общината Генчо Генчев. Те бяха първите, които изпробваха новия банкомат.

Нели Великова благодари, че тази дългогодишна цел сега вече е реализирана с активната помощ на Община Свищов. Според нея новата придобивка в селото тепърва ще бъде оценена от жителите на селото, посетителите на Специализираната болница в селото, както и от живеещите в близките населени места.

„Щастлив съм, че добрите инициативи в Овча могила продължават. След като съвсем наскоро открихме тук първия Кризисен център за борба с пожарите, бедствията и катастрофите, сега вече можем да зарадваме местните жители и с монтирането на този банкомат. Надявам се той да ги улесни максимално. Това беше едно от обещанията, които им бяхме дали още преди година. Искам да кажа, че ние няма да спрем да удовлетворяваме желанията на всички жители на нашата община, независимо на какво разстояние са от града” – подчерта Генчо Генчев.

На събитието присъства и Аделина Грозева – директор на клона в Свищов на банката, чиято собственост е устройството. Тя подчерта, че техническото и охранителното осигуряване на такъв банкомат е много трудно в извънградската част и затова много рядко се случва да има такъв в селата. Реализирането на тази инициатива обаче е станало факт, след активното настояване на кмета на общината Генчо Генчев.

„Преговорите и реализацията продължиха около девет месеца, но сега сме много доволни, че всички жители на селото вече могат да се възползват от услугите на банкомата” – каза пред присъстващите Аделина Грозева.

Местните жители не скриха задоволството си от новата придобивка в селото. Те споделиха, че досега се е налагало да пътуват десетки километри до Свищов или Левски, за да си изтеглят средства от картите. Това им е коствало загуба на пари и време. Монтирането на банкомата ще улесни, както тях, така и посетителите на Специализираната болница в селото.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)