На остров Персин от МГЕРБ – Велико Търново почетоха паметта на жертвите на тоталитаризма

Общински съветници от ПП ГЕРБ – Велико Търново и младежките структури на партията в старата столица и Плевен поднесоха цветя пред паметната плоча на невинните жертви на остров Белене. На мястото на втория зловещ обект на концентрационния лагер, превърнал се в символ на комунистическата диктатура младите отдадоха почит към паметта на хилядите жертви на тоталитаризма. 27 години след началото на прехода, точно на 10 ноември, членове и симпатизанти на ГЕРБ от двете области, избраха остров Персин да кажат своето НЕ - на диктаторския режим, на липсата на човешки права и свободното слово. Цветя пред плочата в парк мемориала бяха поднесени и от името на евродепутатите на ГЕРБ.

За да има прошка, трябва да има покаяние, каза на зловещия остров отец Пауло Кортези, представител на фондация „Остров Белене”, поставила си за цел да доизгради мемориала и да превърни бившите затворнически бараки в музей на жертвите на тоталитарните режими.

„Нека тази минута мълчание в памет на жертвите на комунизма, бъде и минута за размисъл. Размисъл за бъдещето на страната, за нейния път на развитие, за свободата, платена с цента на нечовешките страдания на хиляди българи, загубили на това място здравето и живота си”, каза общинският лидер на МГЕРБ – Велико Търново Георги Недев.

Неотдавна от МГЕРБ – Велико Търново дадоха старт на дългосрочна кампания „Да помним нашите деди“, вдъхновена от кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ и конкретно от родолюбивия офицер, вицеадмирал Пламен Манушев. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов