„Трите прасенца” на сцената на Театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

11-11-2016, 08:22

Снимка:

Държавен театър Сливен

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува Държавен куклен театър – Сливен

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 12 ноември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува спектакълът на  Държавен куклен театър – Сливен „Трите прасенца“.  Едно от най-търсените заглавия от афиша на сливенските кукленици ще бъде представено за любителите на театралното изкуство и на търновска сцена. „Трите прасенца“ е драматизация по едноименната приказка. Постановката е на режисьора Теодора Попова, сценографията и куклите са на Наталия Гочева, а музиката – на Георги Гарчов. За приключенията на трите прасенца разказват актьорите Борислава Бориславова, Иван Шумаров и Ангел Калев.

Трите прасенца попадат в гората и всяко от тях решава да си построи своя къща. Едното – сламена, другото – дървена, а третото решава да си построи къща от камъни. Какво ще се случи оттук нататък? Tова ще разберем от специалния пратеник в Старата гора – Черния гарван.

Една от най-известните приказки е разказана с много въображение и чувство за хумор. Любимата история е представена като телевизионно реалити шоу, разказана с много въображение и чувство за хумор. Според Теодора Попова спектакълът е съчетание на модерни форми с класически куклен театър, което подкрепя нейноторежисьорско решение за сблъсъка между старото и новото. „Театърът ще победи, защото първо е реалити, после – 3D“, споделя талантливата режисьорка. 

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)