Богат културен календар в НЧ „Надежда” през ноември

Мисия

13-11-2016, 08:28

Снимка:

фейсбук Диди Христова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На сцената излиза Мариус Куркински с „Черното пиле”

Разнообразни културни събития очакват посетителите на Народно читалище „Надежда” във Велико Търново през този месец. Представяния на книги, концерт за Деня на християнското семейство, моноспектакъл и литературни четения са част от проявите, които организират в институцията за всеки, който я посети до края на ноември.
На 17 и 18 ноември в салона на читалището гостува големият Мариус Куркински с най-новия си моноспектакъл „Черното пиле” по три от разказите на Николай Хайтов. Представленията са от 19 часа.
Денят на християнското семейство, 21 ноември, ще бъде отбелязан с концерт от 11 часа. Читалището, съвместно със Съюза на слепите и Лайънс клуб-Велико Търново, подготвят разнообразна програма за своята публика. В 12,30 часа пък в ОУ „Христо Ботев” клубът „Приятели на книгата” към читалището, съвместно с Младежкия дом в старата столица, се включва в проекта „Деца четат на деца”. Пораснали деца ще четат на малчугани от школото най-известните стихотворения на Стоян Попов-Чичо Стоян.
От 18 часа на 22 ноември своята шеста книга „Вселената в мен” ще представи писателят Георги Жеков. „В нея той откровено и интимно споделя своя път към пробуждането и просветлението. Предстои ни една интересна среща и нови, различни отговори на въпросите „Кои сме?”, „Защо сме тук?”. Това е един по-различен и нестандартен поглед, който вълнува всеки от нас”, подчерта секретарят на читалището Магдалена Костадинова. Това е втората среща с великотърновска публика за автора, който гостува на старата столица миналата година с изданията „Липсващите елементи на здравето” и „Българските суперхрани”.
От 15,30 часа на 30 ноември в Детска градина „Пролет” своите книги с интересни приказки ще представи детската писателка Савина Попова. Тя е възпитаник на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. „Авторката е истински чародеец, който като с някоя вълшебна пръчица-писалка може да твори чудеса за малките детски сърчица”, добави Костадинова.  Проявата се организира от клуба „Приятели на книгата” към читалище „Надежда”. В 16 часа литературният клуб организира среща-разговор за книгите на Калин Терзийски.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов