С детски куклен театър и фойерверки включват коледните светлини във Велико Търново

Велико Търново Лайф

15-11-2016, 13:04

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С детско куклено шоу и фойерверки на 25 ноември във Велико Търново ще бъде включена пъстрата коледна украса. Своеобразният празник ще започне в 17,00 ч. – на откритата сцена пред сградата на кмеството актьорите от Държавен куклен театър Габрово ще представят забавния спектакъл „Откраднатите ботуши на Дядо Коледа”.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и екипът му в общинската администрация канят децата, жителите и гостите на старата столица да се включат в утвърдилия се като традиция празник, в който се превръща включването на коледните светлини в града. Вечерта ще завърши с атрактивни празнични фойерверки.

Повече от 1000 са осветителните тела, монтирани в центъра на града и в кварталите. Над 100 са светещите фигури по улиците, създаващи празнично настроение.

            От 1 декември ще бъде отворен и коледният базар в парк „Марно поле”. Вече започна изграждането на 25 павилиона, които са във формата на малки дървени къщички. Те ще бъдат разположени по централната алея на парка, а над тях ще бъде монтирана атрактивна светлинна украса. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов