„Толерантността – единство на различията”

Животът

16-11-2016, 14:31

Снимка:

Диди Христова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Форумът се проведе в Институт „Конфуций”

С дискусия на тема „Толерантността – единство на различията” студенти и представители на Център „Амалипе” отбелязаха Международния ден на толерантността. Форумът се проведе в Институт „Конфуций”. Участниците в срещата приветства деканът на Педагогическия факултет проф. Венка Кутева. „Пожелавам си всеки ден   да бъдем толерантни към по-различните и по-особените от нас. Това е смисълът и на човешкото съществуване”, каза проф. Кутева и посочи, че дори в развитите страни днес жените получават по-ниско възнаграждение от мъжете, има тотална нетолерантност по отношение на религиозни възгледи и ценности, етническа принадлежност. 
По-късно пред сградата на Община Велико Търново младите хора раздаваха прегръдки и флаери на граждани. „Основната ни цел е да призовем всички жители да бъдат по-толерантни и по-добри, защото в наши дни егоизмът измества чувството да бъдем едно цяло, един народ”, обясни мотивите на акцията Десислава Стефанова, офис мениджър в „Амалипе”. 
Да научим децата и новото поколение на България да обичат, а не да мразят. Да бъдем добри. Да не гледаме със стереотипи. Да бъдем позитивни и да приемаме нещата с усмивка, са част от посланията, които бяха афиширани. 
Секретарите на местните Комисия за борба с трафика на хора Ваня Ананиева и Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Христина Станчева се включиха в дискусията за толерантността. 
  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов