МРРБ одобри проект за над 2 млн. лв. на община Свищов

Мисия

16-11-2016, 15:13

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обновяват обекти на образованието край Дунав

Община Свищов получава 100 % безвъзмездна финансова помощ по проект „Обновяване на обекти на образованието в Община Свищов“. Проектното предложение е част от Инвестиционната програма на Община Свищов и Интегрираният план за градско възстановяване и развитие.

Обща стойност на проекта 2 421 240,23         лева и продължителност 24 месеца.

Инвестиционният проект и насочен към обновяване и развитие на образователната инфраструктура и съобразяването ѝ със съвременните потребности.

Предвидени са интервенции за следните обекти на образователната инфраструктура в Свищов: ЦДГ №3 „Радост“, ЦДГ №1 „Васил Левски“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Овча Могила.

В ЦДГ „Радост“ ще се монтира нов пътнически асансьор, нови метални евакуационни стълбища по късите страни на сградата, в помещението котелното, ремонт на двора на градината, ремонт на санитарни възли и други дейности.

В ЦДГ №1 „Васил Левски“ ще се постави топлоизолация на стени и покрив, подмяна на осветление, ремонт на двора на градината, ремонт на санитарни възли и други дейности.

За ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Овча Могила са предвидени подмяна на прозоречна дограма, поставяне на енергоспестяващо осветление, топлоизолация на стени, поставяне на котел на пелети, ремонт на покрив, стълбища и санитарни помещения, осигуряване на достъп за хора в неравностойно положение и др. дейности.

С изпълнението на заложените мерки ще бъдат осигурени по-добри условия за обучение на близо 400 деца посещаващи включените детски заведения и по-добри условия за работа на над 40 учители.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)