Две единадесетокласнички управляваха днес Община Горна Оряховица

Мисия

17-11-2016, 14:26

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Диана Иванова учи „Банково дело”, а Йоанна Василева „Оперативно счетоводство”

Две единадесетокласнички се заеха днес с управлението на Община Горна Оряховица. 17-годишните момичета седнаха в столовете на Кмета и Председателя на Общинския съвет за един ден. Двете са ученички в ПГЛПИ „Атанас Буров” и са спечелили правото да управляват Общината, кандидатствайки пред програмата „Мениджър за един ден” на Фондация „Джуниър Ачийвмънт”.

Инж. Добромир Добрев отстъпи мястото си на Диана Иванова, която учи „Банково дело”, а Даниел Костадинов беше заместен от Йоанна Василева, която е със специалност „Оперативно счетоводство”.

Денят на новото общинско ръководство започна с оперативка на чаша чай в кметския кабинет. Инж. Добрев запозна новата смяна със структурата на Общината, работата на администрацията и ежедневните кметски задачи. Диана имаше възможност да усети тежестта на кметската огърлица и да седне в стола на градоначалника. В края на срещата кметът подари на ученичката албум за Горна Оряховица и пожела един ден да влезе в този кабинет за цял мандат.

Председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов също посрещна с подаръци своята заместничка, след което я запозна със задълженията на първия между общинските съветници.

Вълнуващо е. За нас е непознат свят и беше много интересно да видим управлението на общината отвътре, казаха двете момичета и споделиха, че са се чувствали твърде удобно в кметския и председателския стол. Засега сме съсредоточени в образованието си, но имаме амбиции един ден да постигнем нещо значимо, не скриха Диана и Йоанна.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов