Инвеститорски интерес към два терена в центъра на Велико Търново

Мисия

17-11-2016, 16:02

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Началната стойност на имотите е над половин милион лева

Инвеститори предлагат да закупят два терена частна общинска собственост, които се намират в централната част на Велико Търново. Офертите ще бъдат разгледани от Великотърновски общински съвет. Пазарните оценки и на двата недвижими имота са изготвени в съответствие със средните цени, при които се реализират сделки с незастроени парцели в регулация. За район „Велико Търново – център” стойностите варират между 120 и 280 евро на квадратен метър площ.

Частна компания проявява интерес към възмездното придобиване на земята, върху която е построена сградата на бинго „Глория Палас”. Предлаганата за одобрение от Великотърновски общински съвет продажба е по реда на чл. 35 /ал 3/ от Закона за общинската собственост, според който собствениците на законно построена сграда могат да изкупят земята, върху която се намира обектът, без провеждане на търг или конкурс. Парцелът е частна общинска собственост и е с площ от 369 квадратни метра. Пазарната му стойност е 154 800 лева, или 420 лева /210 евро/ за 1 кв. м. Оценката е определена от независим оценител, регистриран по съответния ред. Площта на земята е почти равна на застроената площ на сградата, която е 330 квадратни метра. Оценката не предвижда бъдещи приходи от ново строителство върху парцела.

До местния парламент е внесено и предложение за продажба чрез публичен търг на земя - частна общинска собтвеност, също намираща се в централната част на Велико Търново. За терена с площ от 712 квадратни метра е определена пазарна стойност от 354 000 лева, или 485 лева на квадратен метър /245 евро/. Така началната тръжна цена, от която ще започне наддаването, е 354 300 лева. Оценявана е земя, върху която предстои осъществяване на строителство, от което могат да бъдат реализирани приходи.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)