Областният управител участва в семинар за развитие на горските територии

Мисия

17-11-2016, 18:45

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срещата се проведе в Арбанаси

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев взе участие в семинар на тема "Ролята и мястото на общините в процеса на изработване на областните планове за развитие на горските територии", който се провежда в Арбанаси. Срещата, която бе организирана от Асоциация „Общински гори”, имаше за цел да запознае ръководителите на областите и на общините, както и на горскостопанските субекти с особеностите при формирането на регионалните горски политики като реален израз на засилване значението на местните власти в регулирането на обществените отношения. 
Презентация по темата изнесе проф. Иван Палигоров - декан в Лесотехническия университет и пpeдceдaтeл нa Съюзa нa лecoвъдитe в Бългapия. Преди това областният управител уважи и откриването на Научна конференция "Политики на развитие в България и на Балканите" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Конференцията се провежда 
в сътрудничество с Философски факултет на Университета в Букурещ и Факултета за социални науки на Университета в Крайова, Румъния и Център за стратегически изследвания на националната сигурност-Белград, Сърбия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов