Ученичка управлява ДГС „Болярка“ за един ден

Десетокласничката Цветияна Петрова от ПГЛПИ "Атанас Буров" - Г. Оряховица седна за ден в стола на директора на великотърновското Държавно горско стопанство.

ДГС „Болярка“ се включи с голямо удоволствие в инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от Фондация „Джуниър Ачийвмънт България“, обясни директорът на горското стопанство инж. Йордан Бобонков. Той изрази радост от факта, че млади хора са проявили интерес към структурата и към работата на лесовъда.

„За нас е много важно да има на кого да предадем своята обич към българската гора и знанията си за нейното стопанисване“, заяви инж. Бобонков. В четвъртък сутрин той посрещна в кабинета си младия директор за един ден, в лицето на Цветияна Петрова.

Няколко часа ученичката прекара в управлението на Държавното горско стопанство във В. Търново, след които бе категорична, че с готовност ще се включва в бъдещи инициативи на ДГС „Болярка“. 16-годишното момиче затвърди убеждението си, че работата на лесовъда е много интересна. Десетокласничката планира да се посвети именно на тази професия, която приема като мисия. Желанието на мениджъра за един ден Цветияна Петрова е да учи в Лесотехническия университет.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов