Мартин Грънчаров от ПГ по туризъм бе министър на правосъдието за един ден

Мисия

18-11-2016, 11:22

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дванайсетокласникът Владислав Димитров стана директор на гимназията

Петима възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” станаха мениджъри за един ден по повод Световната седмица на предприемачеството, чийто домакин е Джуниър Ачийвмънт – България. Мотото на учебната компания тази година е „Играем, учим, печелим“. 
Мартин Грънчаров, носител на званието „Бероновец“ за 2013, стана министър на правосъдието за един ден. „Министърът на правосъдието е не просто пазител на държавния печат, той е пазител на правото. Аз вярвам в силата на правото“, е мотивацията на Мартин, която му е помогнала да пребори 20-те конкуренти. Той е завършил специалност „Хотелиер“, понастоящем е студент по право. 
Дванайсетокласникът Владислав Димитров стана директор на гимназията за един ден. Владислав учи в специалността „Търговски представител“,  победител е в Национално състезание по история. „През този ден искам да споделя мнението си относно проблемите в образованието – отпадането на ученици, функционалната ни неграмотност, младежката безработица. Искам екипът, който ще търси решения на проблемите, да знае интересите, страховете и мечтите на един ученик. Искам да съм част от този екип, дори и за ден, дори и без право на глас, защото и това ще е мотив, за да съм част от промяната, а не наблюдател или  статистическа извадка”, е написал абитуриентът в мотивацията си. 
Деница Георгиева, ученичка от XII „в” клас, специалност „Организация на хотелиерството“, бе заместник-директор по учебната дейност на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“. „Трудът е ключът“, е написала като акцент в мотивацията си бъдещата студентка. Деница е носител на първа награда, заедно с учителя по физика Нели Георгиева на Международен младежки екологичен форум (International  Youth Environmental  Forum  2016), организиран от Unesco  и The Khnaty-Mansiysk Autonomous Okrug – UGRA  (Russia). 
Дванайсетокласничката Габриела Николова бе в Софийска община, район „Студентски”. „Искам да участвам, защото смятам, че точно ние – младите сме промяната и бъдещето, а за да бъде една промяна успешна и едно бъдеще – бъдеще, са нужни знания и умения в различни сфери. Това научавам  и всеки път надграждам. Искам да мога да бъда промяната към добро. Искам да съм активен гражданин”, са мотивите на Габи да бъде точно в този район на Столична община. Тя е убедена, че само след по-малко от година ще бъде жител на този район. 
Преслава Христова, ученичка от XII „д” клас, специалност „Търговски представител“, избра да бъде в Нов Български университет. „Тази година ми е последната в Гимназията по туризъм. Завършвам средното си образование. Сега избирам университета. Във Велико Търново няма да остана. Дойдох в този приказен град от града на Парцалев. Приказно е Търново, защото сбъдна много мои мечти. Ще уча в София – голям град за големи мечти. Желанието ми е да усетя „пулса“ на този университет. И не е романтичен термин. Защото според мен всяко училище е жив организъм, а неговите възпитаници са клетките му. Инициативата „Мениджър за един ден“ ми дава шанс да бъда в бъдещето си, поне за ден“, акцентира Преслава. 
  
  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов