Най-младият търновски общински съветник се обяви срещу безразсъдното шофиране

Мисия

19-11-2016, 07:00

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Зам.-кметът проф. Камарашев също участва в дискусия за последиците от пътно-транспортните произшествия

Дискусия за последиците от пътно-транспортните произшествия събра представители на институциите и ученици. Срещата се проведе в Средно училище „Емилиян Станев”, като основната тема бе  свързана с правилата за движение по пътищата и отговорностите на шофьори и пешеходци. На учениците бяха показани снимки от тежки катастрофи, при които е имало ранени и загинали. 

Инициативата е свързана със Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП, който ще бъде отбелязан на 20 ноември. Организатори бяха Областната управа, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и клубът по мотоспорт „Motocross team SixSport”. Община Велико Търново бе представена от заместник-кмета проф. Георги Камарашев.

Общинският съветник Георги Недев, който е и председател на "Motocross team SixSport” демонстрира как се използва предпазното оборудване в мотокроса и обясни опасностите, които крият високата скорост и безразсъдното шофиране. Състезатели от клуба направиха демонстрации на майсторско управление на мотоциклет.  

С решение на Асамблеята на ООН всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва като Световен ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов