Георги Василев: „Всички играчи бяха на много високо ниво”

Спорт

21-11-2016, 10:55

Снимка:

ФК Етър

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Етър” трябва да играе в Първа лига!” – каза старши треньорът на „Созопол” Румен Димов

„Созопол” игра точно, както очаквахме, но имахме щастието в последната минута на първата част да стигнем до гол. Това промени мача, играта вече не бе затворена както преди почивката. Съперникът вече действаше по-агресивно и по-открито, а това ни даде много повече шансове. На почивката казах на играчите да бъдат по-концентрирани, да не допускат изравняване, което за съжаление стана, но ние успяхме да използваме пространствата, които се получиха в защитата на гостите. Доволен съм от резултата, от старанието, не мога да направя забележка на никой от футболистите. Всички бяха на много високо ниво по отношение на мотивацията в този мач.” – това каза треньорът на „виолетовите” Георги Василев след вчерашната победа над „Созопол”.
Президентът на „Етър” Александър Нанков коментира : „Имаме най-добрия отбор в групата. Радвам се за футболистите. Не съм се съмнявал в старанието им, защото ние имаме най-добрите играчи и се радвам за тях. Този мач показа, че те трябва да си повярват още повече и да си спечелят другите срещи. Тази победа беше за тях и съм много щастлив. Да, победата беше възлова, но възловите мачове си ги правим ние, когато подаряваме точки на другите отбори. Пак казвам, ние имаме най-добрия отбор в групата.”
„Етър” трябва да играе в Първа лига!” – каза от своя страна старши треньорът на „Созопол” Румен Димов, и допълни : „Идва моментът, в който един отбор губи, знаехме, че рано или късно това ще стане. Не знам дали друг отбор в професионалния футбол е правил серия от 8 мача без допуснат гол. Първото полувреме и двата отбора се надигравахме тактически, знаеше се, че който отбележи гол, другият отбор ще се отвори. Нелепа индивидуална грешка позволи в 44-ата минута домакините да поведат. Сменихме стратегията и контролирахме топката, изнесохме се пред тяхната врата и създадохме положения. Успяхме да изравним, но отново индивидуална грешка при центриране позволи на „Етър” да поведе. Футболистът ни се е хванал сега за главата заради грешката. Допуснахме втора грешка, а футболът е игра на грешки. За третия гол въобще не говоря, защото вече отзад бяхме оставили само трима защитници.
Двубоят беше доста интересен за публиката и „Етър” спечели напълно заслужено. Честитя им победата! Радвам се за Велико Търново, защото това е футболен град. Да дойдеш на прекрасен стадион и обстановка, хората да те аплодират, радват се, когато има футбол. „Етър” трябва да играе в Първа лига. Надявам се с опита, с традициите, които имат, с тези купи, които са зад мен на витрината, на този отбор да се обърне внимание от местната администрация, да се подкрепи и да заиграе в Първа лига. Докато нашият отбор сега прохожда, но сме изпреварили толкова много отбори в елита. Имаме страхотна база и стадион.”

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)