Деца ще даряват за деца в Горна Оряховица

Мисия

21-11-2016, 11:01

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Историческият музей в града става Коледна работилница

В Коледна работилница ще се превърне Историческият музей в Горна Оряховица от 5 до 7 декември. Всеки ученик, който иска да влезе в ролята на работливо джудже, може да се включи в инициативата. Тя е под надслов „Направи две и дари едно от тях! Подари усмивка на дете в Коледната нощ!” и ще събира средства за болни или без родители хлапета. 
Екипът на Музея и децата заедно ще изработват различни украшения за елха от естествени материали, както и картички, свещници, коледни венци и всичко, което е част от най-топлите празници.
Изработените и дарени предмети ще бъдат включени в Благотворителен коледен базар, разположен във фоайето на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ от 19 декември до 23 декември, а събраните средства ще се разпределят в присъствието на комисия за нуждаещи се, болни или без родители деца, казват от Историческия музей. Работилничките ще се провеждат всеки ден от 10:00 часа до 15:00 часа, като местата са ограничени и е нужно предварително записване на телефон 0618/2-37-38 или на e-mail: im_rahovec@abv.bg, допълват още организаторите.     



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)