8-годишен търновец с 4 медала от национално състезание по плуване

Спорт

21-11-2016, 11:35

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В надпреварата участваха над 400 деца

Младата надежда на Плувен клуб „Царевец-ВТУ” Николай Куцаров се завърна с четири медала от Националния турнир по плуване в Добрич, съобщава regnews.net. Талантливото дете завоюва злато в три от дисциплините- 50 метра гръб, 50 метра кроул и 100 метра съчетано плуване. Малко не достигна на Куцаров и за още едно златно отличие в дисциплината 50 метра бътерфлай, където остана втори и грабна среброто.
В надпреварата участваха над 400 деца, които бяха разделени в две възрастови групи. Николай Куцаров мери сили при родените от 2006-та до 2009-та година и се оказа единственият великотърновец с отличие от престижната надпревара.
Само преди няколко седмици Куцаров завоюва и две бронзови отличия от международен турнир в Сърбия, където конкуренцията също беше много голяма. Следващото учатие на младия състезател ще бъде по време на Коледния турнир във Велико Търново, където градските плувни клубове ще премерят сили и ще изпратят отминаващата година. За Николай Куцаров, който се състезава от 1 година, предстоят много тренировки и участия във всички възможни турнири през следващия сезон.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов