Два сребърни и бронзов медал за карате клуб „Академик”

Спорт

21-11-2016, 15:29

Снимка:

СК "Академик" Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградите са от международния турнир по киокушин карате

Четирима състезатели по киокушин карате представиха град Свищов и СКК „Академик“ на тазгодишното издание на Международния турнир за купа "Шумен", което се проведе на 22.11.2016 г., в град Шумен.

В състезанието участваха около 300 състезатели по киокушин карате от България, Сърбия и Беларус.

Каратистите на Спортен карате клуб „Академик“, които се впуснаха в двубоите за престижните отличия в най-твърдия боен стил карате, добавиха в колекцията си от състезателни трофей още няколко отличия.

Ирон Равелов се представи на много високо ниво и достигна до финалния кръг на състезанието при юноши старша възраст. Това му донесе сребърното отличие.

При 10 годишните момчета със сребро се окичи и Любомир Любенов, а Георги Николаев заслужи бронзовото отличие. Любомир и Георги спечелиха всичките си двубои с "ипон" (пълна победа), благодарение на поредица от впечатляващи ритници.

Състезателят Станислав Йорданов също показа добро владеене на техниките и състезателните правила на киокушин карате въпреки, че битките му не бяха възнаградени с медал.

Треньорът от Свищов - сенпай Митко Божанов за поредно състезание беше съдия и отговаряше за определяне на правилните победители и гарантиране на честни битки по време на двубоите.

След успешното представяна в това състезание, каратистите на „Академик“ продължават с подготовката си за следващите мероприятия, организирани от Българска карате киокушин федерация (БККФ).

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)