Детското полицейско управление в Елена отбеляза Световния ден за въпоменание на жертвите от ПТП

Мисия

22-11-2016, 07:25

Снимка:

Община Елена

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Детско полицейско управление при СУ „Иван Н. Момчилов“, младежи от Български младежки червен кръст в Елена, служители от Районно управление „Полиция“ и общинари отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. С резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 година този ден се отбелязва в цял свят през всяка трета неделя на месец ноември.

Със свещи и цветя, положени на две от възловите пешеходни пътеки в централната част на града - пред общината и читалището, участниците във възпоменанието припомниха на преминаващите хора колко важно е да бъдем внимателни един към друг на пътя. По данни на Министерството на вътрешните работи до 21 ноември тази година, хората, изгубили живота си по пътищата в страната са 639, което е с 69 по-малко от предходната. За съжаление обаче, през последните пет години не се отчита траен спад на злополуките, а резултатите по тези показатели продължават да бъдат стряскащи.

Облечени със светлоотразителни жилетки, също като служителите на реда, децата от детското полицейско управление раздаваха на случайни минувачи и водачи на моторни превозни средства брошури с информация както за възпоменателния ден, така и за превантивните мерки, които могат да бъдат взети, за да се ограничат инцидентите на пътя.

В знак на съпричастност с болката на семействата на пострадалите при ПТП бе запален и издигнат във въздуха хартиен фенер в центъра на града, а служителите от РУ „Полиция“ в Елена проведоха кратка беседа с децата по въпроси, свързани с правилата за участие в движението.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов