Двама осъдени за нарушаване на ограничителни заповеди за защита от домашно насилие

Крими

22-11-2016, 19:50

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

След внесени обвинителни   актове   и постигнати в съдебно заседание споразумения с Районна прокуратура – Велико Търново   двама мъже са осъдени за нарушаване на ограничителна   заповед за защита срещу   домашно насилие. 
Валентин Г. е осъден на три месеца лишаване от свобода ефективно. Той се  призна за виновен за това, че на  10 август тази година във Велико Търново, ул. „Стефан Мокрев” не изпълнил заповед за защита срещу домашното насилие, издадена в изпълнение на съдебно решение, с която се задължава да се въздържа от извършването на домашно насилие по отношение на майка си,  като упражнил спрямо нея  физическо  и емоционално и психическо  насилие - блъскал я и я удрял, отправял закани и обиди и разхвърлял вещи из апартамента. 
Джелил Х. също ще изтърпи наказание  от  една година лишаване от свобода, чието изпълнение  е отложено за срок от три години, като през изпитателния срок  му е наложена и  пробационна мярка – включване в курсове за професионална квалификация, програми за обществено въздействие.   
Той е осъден за това,   че в периода от 27 юни 14 август т.г. във Велико Търново, на ул. „Райна Княгиня”  при условията на продължавано престъпление, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие. С нея лицето се задължава да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо съпругата си  и му се забранява да приближава жилището, местоработата и местата за социални контакти и отдих за срок от десет месеца, с изключение на определените със съдебно решение дни за упражняване на лични контакти с децата му. 
В продължение на няколко дни Джелил Х. се качвал на тераса на жилището, чукал по прозорците, крещял и обиждал жената,  настоявал да го пусне в апартамента, лягал на терасата и започвал да пие бира, а една сутрин  изчакал жената пред хранителен магазин, в който пазарувала, последвал я до дома й, обиждал я и й нанесъл побой. 
Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди. 
         



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов