Хилядно представление на „Есенен парад” представя Театър "Весел"

Велико Търново Лайф

23-11-2016, 09:00

Снимка:

архив, Театър "Весел"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Реализира се с помощта на Община Велико Търново

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 26 ноември  от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, ще гостува Есента. „Есенен парад“ е едно от любимите заглавия в репертоара на Театър ВЕСЕЛ. Спектакълът, който ще представят търновските актьори за хиляден път, се играе на театралните сцени в цяла България почти 20 сезона. Драматизацията (по текстове на Валери Петров, Йордан Тодоров и Калина Малина) и постановката са на Веселин Василев. Автор на куклите е един от водещите сценографи в областта на кукленото театрално изкуство у нас Стефка Кювлиева. Музикалното оформление е на композитора и голям приятел на театъра Петър Атанасчев. Актьорският дует е добре познат на феновете на кукления театър – Елка Баланова и Веселин Василев. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Антонио Вивалди и неговите „Годишни времена“ са поредната провокация за творческия екип на великотърновския куклен театър. Героите от спектакъла разкриват заедно с децата тайните и багрите на Есента. Провокирани, малките зрители активно участват и съпреживяват срещата между Есенния вятър и малкото листенце, както и изненадите с пъстроперия Папагал.

„Есенен парад “ е жизнерадостен спектакъл, в който чрез игрови елементи на художествения изказ се разширяват и задълбочават познанията на малкия зрител за есента. Героите, начело с Папагала и с помощта на децата, „рисуват“ образа на златокосата Есен. Нейната поява е предхождана от много тематични песни и игри, загадки, куклени етюди и изненади. Феерия от песни, багри и кукли...

„Есенен парад “ е поредният спектакъл на ВЕСЕЛ, представен на куклената сцена за семейна публика. До края на сезона търновските артисти ще предложат и „Писмо до Дядо Коледа“, „Хитър Петър“ и „Принцесата и граховото зърно”.

Първата премиера на Куклен театър ВЕСЕЛ е през 1998 година. Спектакли на театъра са реализирани с финансовата подкрепа на Министерство на културата, РРЦК „Фабриката” и Швейцарската културна програма в България. Актьорите на Куклен театър ВЕСЕЛ са участвали в международни фестивали в България, Испания, Молдова, Австрия, Чехия, Словения, Румъния, Китай, Сърбия, Тайланд, Малайзия, Мароко и Русия със спектакли на български, испански, руски, английски и румънски език.

Проектът се реализира със спомоществователството на Община Велико Търново

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов