Декларация срещу бежанците прие Великотърновският общински съвет

Животът

24-11-2016, 21:07

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Декларация против бежански центрове внасят патриоти във ВТОбС

Декларация против изграждането на бежански центрове от всякакъв тип и заселване на нелегални имигранти на територията на Община Велико Търново приеха общинските съветници на редовното си заседание в четвъртък. ВТОбС прие документа, след като той бе внесен от групата на ВМРО – БНД. „Считаме, че Община Велико Търново и България не бива да стават потърпевши от политиката на криворазбрана солидарност и на късно осъзнати грешни решения от Брюксел по отношение на мигрантската криза в Европа”, заяви Николай Цонев от ВМРО.

Издателят Нейко Генчев от групата на ГЕРБ определи като странни направените изказвания, че Велико Търново заедно с Кърджали ще са първите, в които ще бъдат настанени имигранти с цел решаване на демографски проблем. Генчев цитира поручвания на Евростат и НСИ, според които старата столица е сред трите ареала с най-добър вътрешен миграционен прираст. Велико Търново е от най-младите градове в страната, със средна възраст на жител  38,9 г., на първите места по раждаемост сме, два пъти старата столица е посочвана за най-добро място за живеене, отбеляза още Генчев.

„Бежанците са проблем на други хора, не на България”, заяви доайенът на ВТОбС проф. Михаил Харалампиев, който е носител на колективната Нобелова награда за мир за 2013 година. Професорът заяви: „Решенията за имигрантските потоци са на некомпетентни президенти с имена Джордж Буш, министър-председател Блеър и на един,  на когото не искам да спомена името – във Френската република вчера или завчера му показаха червен картон.

На заседанието на ВТОбС се изказа и административният секретар на Община В. Търново Мина Илиева: „Кметът защитава интересите на всички граждани и не би позволил на територията на нашата община да има под каквато и да е форма бежански лагер”, категорична бе тя. Още преди приемането на документа Мина Илиева заяви, че Община Велико Търново в никакъв случай и при никакви обстоятелства няма да приеме бежанци и този въпрос изобщо не подлежи на коментар, а всичко останало са спекулации, за да се внася напрежение и популизъм.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов