Стотици деца посрещнаха Дядо Коледа във Велико Търново

Мисия

26-11-2016, 12:39

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Фойерверки озариха небето над града

В истински празник за малки и големи се превърна включването на коледните светлини във Велико Търново. Под багрите на празничните фойерверки, озарили небето над Старата столица, стотици деца и много жители и гости на старопрестолния град посрещнаха Белобрадия старец.

Изненада за великотърновци, подготвена от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов, бе атрактивното куклено шоу „Откраднатите ботуши на Дядо Коледа”. Най-щастливи бяха стотиците малчугани, които искрено се забавляваха с приказния клоун Тотко, прасенцата Пиф и Паф, Баба Яга и самия Белобрад старец. На финала на представлението, изнесено от актьори от Държавен куклен театър Габрово, Дядо Коледа покани на сцената заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и деца от публиката. Всички заедно включиха празничната великотърновска украса, включваща над 1000 осветителни тела и повече от 100 светещи фигури. Веднага след това небето над центъра на Старата столица бе озарено от празничните фойерверки.

Снежана Данева-Иванова пожела на децата, родителите и близките им, на великотърновци и гостите на града да бъдат здрави, да се радват на много успехи и да прекарат весело наближаващите коледни празници със семействата си.

От следващата седмица всеки може да напише писмо до белобрадия старец и да го остави под вълшебната къщичка в парк „Марно поле”. В централната алея на парк „Марно поле” ще бъде отворен китният коледен базар, изграден по австрийски модел. Той ще работи до края на декември.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов