С Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров и Николина Чакърдъкова великотърновци ще посрещнат 2017 г.

Мисия

29-11-2016, 08:40

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На откритата сцена пред общината излизан още Неврокопския ансамбъл и D2

Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Николина Чакърдъкова, Неврокопският ансамбъл и група D2 канят великотърновци и гости на града на 31-ви декември пред сградата на общината, където от 23 ч. ще започне празничната програма по посрещането на новата 2017 – та година. Множество предпразнични прояви са подготвили от общинската администрация, като цели шест пъти през последния месец на годината ще бъде излъчен спектакълът „Царевград Търнов – Звук и светлина”. Датите са 3-ти, 7-ми, 10-ти, 17-ти, 25-ти и 30ти декември от 19 ч. Традиционните детски коледни работилнички са на 10-ти и 17-ти декември от 10 ч. пред кабинета на Кмета.

Помислено е и за любителите на оперното изкуство – на 16-ти декември от 19 ч. могат да се насладят на Държавна опера – Варна, която ще представи на сцената на МДТ „Константин Кисимов” от 19 ч. „Норма” от Белини. На 21-ви е пък оперетата „Веселата вдовица” от Лехар, представена от талантите на МДТ. В храма на Мелпомена канят и на традиционния коледен концерт на 22-ри декември.

Хилда Казасян, Христо Йоцов и Биг бенда при община Велико Търново ще очакват търновци на 21-ви декември от 19 ч. на сцената на читалище „Надежда”, а входът за проявата е свободен. Също в „Надежда” е коледния концерт с участието на формациите към читалището, хор „Кантилена” и мандолинен състав от Македония.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов