Община Горна Оряховица ще финансира таекуондо клуб „Инвикта”

Спорт

01-12-2016, 08:29

Снимка:

община Горна Оряховица,архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За тригодишната си дейности клубът има над 120 медала

От следващата година Таекуондо клуб „Инвикта” вече ще получава финансиране от общинския бюджет. Клубът е официално лицензиран и отговаря на Наредбата за условията и реда за финансиране на спортните клубове в Община Горна Оряховица, стана ясно на провелата се среща между кмета инж. Добромир Добрев и състезателите на „Инвикта”. На срещата с градоначалника, треньорът Стефан Купичков представи официално клуба, както и постиженията на състезателите за изминалата година. „За следващата година ще предвидим и ремонтни дейности на залата за тренировки”, ангажира се инж. Добрев. „Децата идват с огромно желание да тренират и дават на 100 % от себе си и в залата и на състезания. Това личи и по многото завоювани медали”, сподели Стефан Купичков. На срещата със спортистите присъстваха още Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности, здравеопазване и международни връзки”, както и представители на родителския съвет към спортния клуб.

ТК „Инвикта” в Горна Оряховица е сравнително млад и перспективен клуб по бойни изкуства. Ръководи се от старши инструктор първи дан Стефан Купичков. Разполага с две тренировъчни зали в Горна Оряховица и Велико Търново.

Клубът е само с 3-годишна дейност, но в него членуват над 60 човека - деца и възрастни. Резултатите от участия в състезания са много добър показател за работата в клуба - над 120 медала от международни и държавни първенства. Състезателите са взели участие и са спечелили призови места в международни турнири в Сърбия и Румъния. Многообещаващи са и последните резултати - квота в националния отбор и участие в Балканско първенство - бронзов медал. Клубът спечели купа и първо отборно място при кадетите от силния международен турнир „София Оупън – 2016”.

Клуб „Инвикта” завоюва отборна купа и ІІ място в цялостното класиране във всички възрастови групи от най-силния международен турнир в България – „Херея Оупън – 2016”.

В края на срещата инж. Добромир Добрев поздрави младите спортисти и техните родители с предстоящите Коледни и Новогодишни празници и им пожела още повече успехи през следващата година. Децата на свой ред си пожелаха през 2017 г. да завоюват повече медали и те да бъдат златни.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)