Рецидивист ще лежи 3,5 г. за нападение и грабеж на две жени

Крими

01-12-2016, 12:22

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ангел А. извършил престъпленията, докато бил в отпуск от затвора

Съдът одобри постигнато споразумение с Окръжна прокуратура – Велико Търново, с което 34-годишен рецидивист  е осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода при строг режим за  опит за грабеж и за грабеж на две жени, докато е бил в отпуск от затвора.  

Ангел А. се призна за виновен и е осъден за това, че в периода 25.03.2016 г. до 06.09.2016 г. в гр. В. Търново и в гр. Г. Оряховица, действайки в условията на опасен рецидив на два пъти извършил опит да отнеме и отнел чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвои, чрез използване на сила и заплаха.

На 25.03.2016 г. в гр. В. Търново рецидивистът отнел 2 лева от търновка, като употребил за това сила – блъскал я, удрял я и заплашвал.

На 06.09.2016 г. в гр. Г. Оряховица, отнел 50 лева  от владението на друга млада  жена, като я душил и я заплашил с нож.

И двете престъпления Ангел. А. извършил докато бил пуснат  в отпуск от затвора, където изтърпява наказание лишаване от свобода по друга присъда.  Жертвите си причаквал във входа на жилищните сгради.

Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда. Ангел А. ще изтърпи наказанието си в затвора в Белене.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов