4 000 лева събраха търновци за болната Йоанка

Кампанията продължава, 15 дарителници са поставени в града

4 008 лева събра благотворителният концерт в помощ на малката Йони, която се бори с рака в истанбулската болница „Мемориал”. Събитието се проведе снощи в пълната голяма зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, а на разположение на публиката са били дори балконите, съобщи пред Общинското радио Деляна Златкова, организатор на концерта. Тя благодари от сърце на всички участници и на ръководството на театъра в старата столица, за енергията и съдействието. Малката Йони, силно развълнувана, е присъствала на концерта, благодарение на интернет връзка. 
Днес средствата от концерта ще бъдат предадени на лелята на момиченцето Нина Нешева, заедно с протокол и в присъствието на свидетели. 
През следващата седмица ще бъдат отворени и 15-те благотворителни дарителници, поставени в различни институции и заведения в старата столица от родителите, организатори на проявата. Те планират да организират и коледен базар в помощ на момиченцето. „Убедени сме, че тя ще се оправи, показателите й са много добри, просто финансовата част затруднява родителите й. Чакаме си я здравичка да се върне във Велико Търново”, емоционално и с надежда приключи разговора Деляна Златкова. 
  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов