С благотворителна изложба набират средства в подкрепа на хората в неравностойно положение

Животът

02-12-2016, 12:43

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С благотворителна изложба базар във Велико Търново набират средства в подкрепа на хората в неравностойно положение. Традиционната инициатива се провежда за девета поредна година, а инициатори са Съюзът на инвалидите в старопрестолния град и Общината. Поводът е Международният ден на хората с увреждания – 3 декември, който се отбелязва от1992 г. насам по решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации /ООН/.

Щандовете са разположени във фоайето пред Ритуалната зала на Община Велико Търново. Изложени са различни ръкоделия, сувенири, художествени творби, играчки, коледна украса и други изделия. Те са изработени от членовете на арт-ателието към  местната организация на хората с увреждания. Базарът ще е отворен до края на деня.

Изложбата бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова, председателя на Великотърновски общинския съвет Венцислав Спирдонов и директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. Те поздравиха създателите на творенията и им пожелаха здраве и весело посрещане на наближаващите празници.

„Днес виждаме едни чудесни творби, дело на талантливи и сръчни майстори, каквито безспорно сте всички вие. Продължавайте да развивате дарбите, които притежавате, Община Велико Търново ви подкрепя”, обърна се към творците самодейци Снежана Данева-Иванова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов