Геймъри от цяла България се събраха във Велико Търново за турнира Let’s Play

Животът

03-12-2016, 14:27

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-добрите геймъри от цялата страна са във Велико Търново този уикенд

Кметът Даниел Панов откри виртуалната надпревара

Геймъри от цяла България се събраха във Велико Търново, където се провежда първото извънстолично издание на популярния турнир Let’s Play. Надпреварата включва част от най-популярните през последното десетилетие компютърни игри: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone и др. Гейминг състезанието е най-престижното в България. Първото издание на тунира, организирано извън София, бе открито от кмета на старопрестолния град Даниел Панов, който поздрави участниците и пожела успех на най-добрите. Специален подарък за всички състезатели, гости и организатори е прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина” във вечерните часове на съботния ден.

„Благодаря на организаторите, които повярваха във възможностите и потенциала на Велико Търново да приеме събитие от този мащаб. Чудесно е, че геймъри от повече от 40 града в България ще вземат участие в турнира. Неведнъж съм повтарял, че бъдещето на старопрестолния град е свързано с високите технологии. Вярвам, че вие, младите хора, ще помислите и за компютърна игра, свързана с историята, архитектурното богатство и културата на нашия град, който 208 години е бил столица на Второто българско царство”, обърна се към стотиците млади хора Даниел Панов.

Турнирът Let’s Play се провежда в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” през днешния и утрешния ден. Наградният фонд е на стойност 7000 лева. Посетителите могат да се състезават, да наблюдават виртуалните надпревари, да изпробват най-новите технологии и игри. Организаторите от GPlay TV са подготвили специална изненада за всеки гост – изкачване на връх Еверест чрез възможностите на виртуалната реалност. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)