Международния ден на доброволеца отбелязаха в Горна Оряховица

Животът

06-12-2016, 09:01

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

21 души наброява доброволното формирование в общината

Представители на Доброволно формирование „Раховец” към Община Горна Оряховица участваха в демонстрационна евакуация в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”. В акцията се включиха и служители на РСПБЗН. Инициативата бе посветена на Международния ден на доброволеца - 5 декември. Акцентът в отбелязването на празника тази година е насочен към учениците на възраст между 16 и 18 години. Идеята е те да бъдат запознати с дейността на доброволците, с което да се даде възможност за привличането им към доброволните формирования. 
В демонстрацията, проведена в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”, учениците имаха възможността да наблюдават съвместните действия на служителите от РСПБЗН – Горна Оряховица и Доброволното формирование „Раховец” в различни аварийни ситуации – катастрофа, пожар, инцидент с химическо замърсяване и др. 
Доброволно формирование „Раховец” към Община Горна Оряховица към момента наброява 21 души. Всички доброволци са преминали 3 модула на обучение - 2 в РСПБЗН и 1 в БЧК, снабдени са и с индивидуална екипировка. Основната цел на формированието е действие при извънредни ситуации в защита на населението и помощ на служителите от РСПБЗН.
Всеки, който желае да стане доброволец, може да подаде документи в стая 309 в Община Горна Оряховица. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов