Община Велико Търново спечели голямата награда в първия по рода си рейтинг на учещите администрации

Мисия

06-12-2016, 11:40

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

При изследването е използвана методология на проф. Дейвид Гарвин и негови колеги от Харвардския университет

Община Велико Търново спечели голямата награда в първия по рода си рейтинг на учещите администрации. Пилотното проучване бе дело на Института по публична администрация към Министерски съвет. Независимото изследване бе проведено сред централните и териториалните организации.

Община Велико Търново е класирана на първо място и по резултати изпреварва редица централни администрации. Призът бе връчен на специална церемония, по време на която присъстваха заместник-кметът и секретарят на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев и Мина Илиева.

При изследването е използвана методология на проф. Дейвид Гарвин и негови колеги от Харвардския университет. Три са основните показатели – изграждане на подкрепяща ученето организационна структура, въвеждане на конкретни процеси и механизми за учене, както и налагане на лидерски стил, който стимулира ученето.

Община Велико Търново постига резултати, с които категорично стои най-високо от българските администрации. Оценките надхвърлят дори средните нива за различни чуждестранни организации, представени в базата данни на Гарвин и колеги.

Най-много точки Община Велико Търново получава за компонентите „Психологическа сигурност”, „Ценене на различията”, „Анализ”, „Обучения”, „Среда, стимулираща ученето”, „Трансфер на знанията”, „Лидерство”, „Процеси на учене”.

По време на церемонията по награждаване бе подчертано, че наградата показва високото ниво на административен капацитет на служителите от общинската администрация. Проф. Георги Камарашев обясни, че в процеса на учене са ангажирани служители от всички нива административната структура и дори кметът на Велико Търново Даниел Панов в момента защитава докторантура. Отчетено бе и голямото значение на рейтинга на учещите администрации за привличането на инвеститори и организирането на редица национални и международни събития. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов