Свищовски ученици спечелиха проект „Да обичаме различните”

Велико Търново Лайф

07-12-2016, 09:08

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът е насочен към създаване на повече възможности за обучение и развитие на децата със специални нужди

Ученическият съвет на СУ "Димитър Благоев" спечели доброволчески проект "Да обичаме различните" в рамките на проект „Посланици на доброто“ на Фондация Карин дом, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация Америка за България. 
Проектът е насочен към създаване на повече възможности за обучение и развитие на децата със специални нужди, посещаващи Дневен център за деца с увреждания в гр.Свищов. 
Повече от година доброволци от съвета посещават Дневния център и помагат в работата с децата там. Този проект представителите на УС разработиха водени от желанието си от една страна да дадат своя принос за щастливото детство на децата със специални нужда, а от друга - да работят в посока промяна на обществените нагласи. Да покажат възможностите на децата, да популяризират инициативата на Фондация „Карин дом“- Варна, за да се включват все повече организации в подкрепа на детското развитие. 
По проекта са заложени изработване на график за работа на доброволците в центъра; закупуването на специализирани учебни материали от област „Природни науки“, с които ще се разработят игри в групов формат и разработване на допълнителни материали за обособената монтесори среда.
Тези дни основния екип за работа по проекта посети „Карин дом” в гр. Варна, където имаше възможност да види на място как работят специалистите там, да се докосне до ежедневието на децата със специални нужди и да се запознае с основните моменти от социалната интеграция на децата със специални нужди и техните семейства.
Децата от групата "Монтесори" бяха подготвили картички и рисунки за нашите доброволци, а децата от групата по трудотерапия ги почерпиха с баница.
Нашите представители също подариха ръчно изработени сувенири и картички и украсиха елхата в конферентната зала, заедно с представители на „Карин Дом”.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)