Талант на "Лудогорец" в сърцето на горнооряховската защита

Спорт

07-12-2016, 13:46

Снимка:

ФК Локомотив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Венцислав Керчев е роден на 2 юни 1997 г. в Русе

От началото на сезона в "Първа професионална футболна лига" няколко имена вече направиха сериозно впечатление. Едно от тези имена е Венцислав Керчев. Той е роден на 2 юни 1997 г. в Русе. Футболистът е собственост на "Лудогорец", но в момента играе под наем в "Локомотив" Горна Оряховица. Талантът наскоро попадна в престижна класация за млади играчи, които играят редовно в клубовете си. Венцислав Керчев заема 12-то място като играе в 93 % от мачовете на клуба си. На първо място пък е вратарят на Милан - Джанлуиджи Донарума. Припомняме, че миналата година русенецът изигра 26 мача за представителния тим на "Лудогорец" и вдигна титлата в края на сезона.

 

Как се чувстваш в Горна Оряховица?

 

 - Доволен съм. Атмосферата в тима е много добра.  Всички в тима ме приеха много добре, за което съм безкрайно благодарен.

 

Какво е чувството да станеш шампион на България едва на 18 години?

 

-Неописуемо е, не съм си и мечтал за това, но ми се случи и съм безкрайно щастлив и мотивиран да работя още по-упорито, за да имам още такива незабравими моменти!

 

В кой клуб мечтаеш да играеш?

 

-На този етап където и да съм е важно за мен да се развивам и да израствам.Но естествено... един ден бих желал да играя  в голям европейски клуб!

 

С Мартин Кавдански изградихте много стабилна връзка в центъра на защита? Лесно ли се играе с него?

 

-Като всяко начало, докато се сработим ни трябваше време, но сега вече се разбираме и мисля, че сме добър екип! Той е много добър футболист и много ми помага!

 

 

 

 

Носиш 37 номер, има ли някаква символика в него?

 

- Да има символика, но това мисля да го запазя за мен! Може би, някой ден ще разкрия значението му.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов