386 души от региона са търсили информация за еврофинансирането от Областния информационен център

Животът

07-12-2016, 15:55

Снимка:

ОИЦ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Екипът на Центъра отчете дейността си за 2016 г.

С пресконференция Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново отчете дейността си за изминаващата 2016 г. В рамките на последните 11 месеца ОИЦ е организирал и провел общо 37 различни събития с близо 900 участници. До края на ноември офисът на центъра е бил посетен от 386 човека, които са проявили интерес към  възможностите за финансиране на проекти от еврофондовете чрез оперативни програми у нас. Служителите от ОИЦ са дали отговор на общо 426 въпроса зададени на място, или постъпили по телефон и имейл.

От началото на годината ОИЦ – Велико Търново е генерирал в местните печатни и електронни медии 137 публикации по различни поводи. През това време е оказана логистична подкрепа и съдействие за провеждане във Велико Търново на 10 информационни събития на управляващите органи на оперативните програми. След отправена официална покана представителите на Областния информационен център са участвали в шест други събития, инициирани от различни институции и организации.

Първото събитие, което Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново ще организира през новата година, ще се проведе на 10 януари съвместно с Джуниър Ачийвмънт България в рамките на Инициативата „Развитие на регионите чрез модернизация на образованието“. През 2017 г. центърът предвижда да проведе две информационни обиколки в 10-те общини от региона и тематични информационни събития за студенти от Великотърновския университет.

Сред планираните събития и инициативи през 2017 г. е и провеждането в периода април - май на Обща инициатива на мрежата от 28 ОИЦ, която ще е посветена на 10-годишнината от членството на България в ЕС и 5-годишнината от създаване на Мрежата от ОИЦ. Предвидени са и минимум две работни срещи с представителите на местните печатни и електронни медии.

Екипът на Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново ще продължи да оказва на логистична подкрепа и съдействие при подготовка и провеждане на информационни дни на Управляващите органи на оперативните програми. Безплатно ще се предоставят информационни, комуникационни, експертни и логистични услуги на заинтересовани страни и граждани на място в офиса на ОИЦ, по телефон и имейл.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов