Община Свищов ще осигури заетост на 18 човека по ОП „Развитие на човешките ресурси”

Мисия

08-12-2016, 13:52

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те ще работят 6 месеца на минимална работна заплата

Във връзка с отворена схема “Обучения и заетост за младите хора” – Етап 2 и схема „Обучение и заетост“, финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” Община Свищов ще участва по схема “Обучения и заетост за младите хора” – Етап 2  - за разкриване на 8 работни места; по схема „Обучение и заетост“ – за разкриване на 10 работни места; и по схема “Обучения и заетост за младите хора” – Етап 2 ще бъдат наети в началото на годината 8 безработни лица на възраст до 29 г.

Освен, че трябва да са на възраст под 29 години, те трябва да отговарят на един от следните два критерия: да са с основно или по-ниско образование и да са с регистрация в Бюрото по труда от 12 и повече месеца. Тяхната заетост ще е в продължение на 6 месеца и ще упражняват по една от следните три професии: общ работник, технически организатор и регистратор. Основното месечно възнаграждение ще е в размер на 420 лв., а за наетите лица ще отговарят 3 броя наставници.

По схема „Обучение и заетост“ ще бъдат разкрити 10 работни места за неактивни и безработни лица на възраст над 29 г., регистрирани в дирекции „Бюро по труда”, които отговарят на някоя от следните приоритетни групи: лица с основно или по-ниско образование; продължително безработни с регистрация в Бюрото по труда от 12 и повече месеца; безработни на възраст над 54 г. Те ще бъдат назначени като общи работници или работници поддръжка на пътища, за период от 12 месеца, с основно месечно възнаграждение от 420 лв.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)