Съден за телефонни измами е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост

Крими

09-12-2016, 12:48

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Борис Д. блъснал 71-годишен мъж на пешеходна пътека, мъжът починал след удара

За два месеца Окръжна прокуратура – Велико Търново приключи разследване и внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишен шофьор, карал с превишена скорост и причинил смърт на пешеходец.  Обвинението срещу Борис Д. е за това, че на 08.10.2016 г.  около 16:00 ч. в гр. Горна Оряховица на ул.“Васил Левски”,  при управление на лек автомобил „Mercedes“, движейки се със скорост от 99,8 км/ч , не пропуснал преминаващите по пешеходната пътека пешеходци и по непредпазливост причинил смъртта на Тодор Д. на 71 години.

На 08.10.2016 г. около 16:00 ч. в гр. Горна Оряховица, обвиняемият управлявал лек автомобил с  99,8 км/ч. по ул.“Васил Левски”. По същото време пострадалият пешеходец предприел пресичане на пешеходна пътека,  обозначена с пътен знак. Обвиняемият възприел със закъснение пресичащия човек и, въпреки че задействал спирачките, блъснал пешеходеца. В резултата на настъпилото произшествие мъжът получил телесни увреждания, несъвместими с живота, вследствие на които починал.

Обвиняемият е осъждан пет пъти, като три от осъжданията са за измами, включително и телефонни. Има взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)