„Пиеса за теб” на Ани Васева гостува във Велико Търново

Велико Търново Лайф

10-12-2016, 11:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В спектакъла участват Леонид Йовчев и Александър Узунов

След „Малдорор” и „Тотална щета”, Ани Васева отново ще представи свой спектакъл във Велико Търново. „Пиеса за теб”, с участието на Леонид Йовчев и Александър Узунов, ще се играе на 13 декември (вторник) от 20:00ч. в бар ТАМ. 
„Пиеса за теб” е спектакъл за неразличимата точка, където бъдещето се превръща в минало, очакването - в спомен, детството – в напреднала възраст, новото начало – в повторение. Отвъд мъгливия хоризонт на меланхолията се формира нов свят.  Свят, в който космосът тепърва се създава и едновременно с това избухва в зрелищен финален взрив. В тази временна вселена възрастта, полът, личната биографията и споменът са двузначни, разтегливи и изменчиви понятия. Там всичко се движи между най-конкретното и най-абстрактното.. 
Текстът и режисурата на „Пиеса за теб”, която вече трети сезон се играе във Френския институт в София, са на Ани Васева – театрален автор и режисьор. Тя е от новото поколение в българското сценично изкуство, което е космополитно, независимо от граници, универсално. Такива са и нейните спектакли. – "Пиеса за умиране" (2010), "Франкенщайн" (2011),  "Фаетон: изверги" (2013), „Малдорор” (2015), „Тотална щета” (2016), в рамките на които развива своята специфична театрална форма, в постоянно сътрудничество с философа Боян Манчев и актьора Леонид Йовчев. Тримата са централните фигури в група „Метеор”. 
Последното представление на Ани Васева (с участието на Леонид Йовчев и Галя Костадинова) е „Лъвкрафт” – представление-лекция за Хауърд Филипс Лъвкрафт, чиято премиера бе на 30 ноември и продължава да се играе в Дом на киното, София.                                 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов