С изпълнени планове Никюп изпраща 2016-а

Мисия

10-12-2016, 10:24

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С огромен успех проведоха Първия римски фестивал в Никополис ад Иструм

„Изпращам динамична година, с   добре свършена работа и изпълнени планове. Смело мога да кажа, че съм доста по-богата с приятели и съмишленици, които привлякох за осъществяване на свои каузи”, каза пред Общинското радио кметът на Никюп Йорданка Атанасова. С 6000 лева от Дирекцията по вероизповедания е ремонтиран таванът на църквата „Св. Параскева”. Със средства от общинската програма „Местни инициативи” е направен ремонт и на Клуба на пенсионера. Сменена е дограмата, поставени са изолация и нова електрическа инсталация. Дарител   е закупил и обзавел помещението с нови маси и столове. С доброволчески труд и материали от кметството е освежена здравната служба в селото, започнало е възстановяване на водостоци след проливните дъждове през месец юни, отчете Атанасова. 
Сред културните прояви тя открои Първия римски фестивал в Никополис ад Иструм и Празника на динята. Двете събития са привлекли в Никюп общо към 7000 посетители. „Ценя  високо партньорството с Регионалния исторически музей, с когото участвахме в инициативата за набиране на доброволци за разкопките  в античния град.  35 лица с различни професии и хобита от страната и чужбина под ръководството на доц. Павлина Владкова направиха лято 2016-а незабравимо, каза Йорданка Атанасова. 
Ремонти на тротоари и канавки, планира за догодина кметът. „Ще запазя тенденцията от първия  си мандат – всеки жител на селото да е най-важен за мен”, заяви управникът на Никюп. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)