В Община Велико Търново вече постъпват дарения за Хитрино, оповестена е и банкова сметка

Мисия

13-12-2016, 15:20

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В Община Велико Търново вече са получени първите дарения за жителите на с. Хитрино, чиито домове претърпяха сериозни щети заради инцидента с влакова композиция. След призива на кмета Даниел Панов за солидарност и подкрепа на хората в шуменското село, за по-малко от 24 часа са доставени голям брой чисто нови постеловъчни материали – одеяла, възглавници и чаршафи, хавлии, консерви и пакетирани хранителни продукти с продължителна трайност, 2100 бутилки олио, два тона брашно. Първата пратка ще потегли към определения пункт още утре – 14 декември.

Даренията са дело на фирми, работещи в сферата на хлебопроизводството, хранително-вкусовата промишленост, текстилната индустрия и търговията с бързооборотни стоки. Приемането на стоки, вещи и пособия продължава. Друга част от бизнеса се включи с парични средства.

Оповестена е и банкова сметка на Община Хитрино, на която всеки, според възможностите си, може да помогне на хората в шуменското село: BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF - в лева; BG36DEMI92403400114526, DEMIBGSF - в евро, "ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД. Дарителската сметка е публикувана и на уеб-страницата на Община Хитрино: http://www.hitrino.org.

Благотворителната кампания във Велико Търново бе инициирана от кмета Даниел Панов. След негови разговори с кметовете на Шумен и Хитрино стана ясно, че местното население в селото спешно се нуждае от чисто нови одеяла, шалтета, възглавници, чаршафи, хавлии, както и пакетирани хранителни стоки, които да са дълготрайни – варива, брашно, захар и сладкарски изделия, олио, минерална вода. Желаещите да помогнат могат да се свържат със заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, който координира дейностите, на телефон 062/619-504, или с д-р Диляна Вачкова, гл. експерт от дирекция „Социални дейности и здравеопазване” /тел. 062/619-209/. Акцията е координирана и с регионалното представителство на Български червен кръст.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов